fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC Weekendschool Tilburg klaar voor de toekomst

20-04-2015

28 leerlingen van IMC Weekendschool Tilburg hebben zondag 19 april 2015 hun diploma ontvangen als afsluiting van het driejarige programma.

De afgelopen drie jaar gingen deze leerlingen uit eigen beweging elke zondag naar de weekendschool. Daar ontmoetten zij bevlogen professionals vanuit vele beroepen en maakten onder hun leiding kennis met ruim 15 vakgebieden. Doel van de weekendschool is de motivatie van de jongeren te versterken en hen de basis mee te geven om gemotiveerde keuzes te kunnen maken voor hun opleiding en werk.

De onbegrensde vakkenreeks werd zondagmiddag officieel afgesloten in gebouw Dante van Tilburg Univeristy, de locatie waar de leerlingen de afgelopen 3 jaar de weekendschoollessen volgden. Daar ontvingen de weekendscholieren hun diploma uit handen van wethouder Marcelle Hendrickx. Zij sprak haar bewondering voor de gemotiveerde leerlingen uit: ‘Je merkt duidelijk dat de jongereren gedreven zijn om iets van hun leven te maken, dat vind ik heel erg bijzonder.’

Eén van de favoriete gastdocenten van de afgelopen drie jaar was toch wel Yasser Chahed. Hij had een prominente rol bij het vak Ondernemen: ‘Jullie nieuwsgierige vragen hebben ook mij aan het denken gezet over mijn werk. Het was inspirerend om samen met jullie mijn vakgebied te verkennen.’ De leerlingen hadden Chahed zelf verzocht om iets te vertellen. Dat benadrukt nog maar eens bijzonder en interessant de gemotiveerde leerlingen de lessen hebben gevonden. Jaarcoördinator Maaike van Gestel sluit af: ‘Een goed voorbeeld krijg je soms maar één keer, maar blijft je een leven lang bij. Met alle rolmodellen die deze leerlingen voorgeschoteld hebben gekregen, kunnen ze dus nog wel paar jaar vooruit.’

De weekendschool lessen zijn erop gericht de jongeren kennis te laten maken met ‘het echte werk’. Zo hebben de leerlingen leren hechten in het St. Elisabeth Ziekenhuis, bedienen in Hotel Ibis, acteren op het Factorium en koeien melken op de melkveehouderij. De lessen op de weekendschool bieden de jongeren de kans hun horizon te verbreden, talenten te ontwikkelen en binding met de maatschappij te versterken.

Jaarlijks gaan circa 140 jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit de wijken Stokhasselt, Quirijnstok, De Heikant (Tilburg-Noord) en de Kruidenbuurt en ’t Zand (Tilburg-West) naar IMC Weekendschool Tilburg. De weekendschool is sterk verbonden met de stad en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken partners en vrijwilligers. Belangrijke financiers zijn o.a. Rabobank, Achmea, Enexis, Vebego Foundation, Stichting Retera-van het Hof, Stichting Dijkverzwaring en Janssen-Cilag.