fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC Weekendschool zingen over hun Amsterdam

03-07-2013

3 juli 2013
Begin juni togen 14 enthousiaste leerlingen van IMC Weekendscholen Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Noord naar de binnenstad. Twee weken later zou het Werelderfgoedweekend plaatsvinden en de leerlingen mochten een bijdrage leveren aan die gebeurtenis.

Het thema was dit jaar muziek en de opdracht was een nieuwe tekst te schrijven op bestaande nummers over Amsterdam. Onder begeleiding van muzikanten Eefke den Held en Thijs Maas werden de teksten van ‘Geef mij maar Amsterdam’ en ‘Tulpen uit Amsterdam’ herschreven.

Twee weken later warden de teksten afgemaakt en werd de voordracht ijverig gerepeteerd. De twee groepen presenteerden hun nummer aan een jury bestaand uit wethouder Boudewijn Oranje en Evelien Meijer, muzikaal medewerkster van de Gemeente Amsterdam. Ondertussen was in de grote zaal van De Bazel het evenement gestart. De middag werd afgesloten met een optreden van het winnende groepje leerlingen. Gelukkig was er ook nog tijd om het andere groepje te laten optreden.

Vlak daarna werd er gegild en gesprongen voor de ramen; Ali B. was gearriveerd. Hij was de hele dag langs alle werelderfgoederen gevlogen om daar een speciaal geschreven rap ten gehore te brengen. Samen met Darryl, Brownie Dutch en Ali B. maakten de leerlingen er een feestje van!