fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen in Zuidoost denken mee over hun wijk

25-02-2019

Meedenken (en beslissen) over je eigen wijk, dat deden leerlingen van de vestiging Amsterdam Zuidoost de afgelopen maand tijdens het nieuwe vak Zuidoostkunde. Lokale zender  TV Zuidoost kwam kijken.

Hoe zou Zuidoost eruit zien als het aan jongeren ligt? Vier weken lang dachten leerlingen van de weekendschool na over oplossingen voor imagoproblemen, ouderbetrokkenheid, veiligheid en zelfs parkeerproblemen. ‘We gaan een kinderfestival organiseren om een betere verbinding te leggen tussen Holendrecht en Bullewijk’, vertelt een van de leerlingen enthousiast.

‘Ik wil kinderen ervan bewust maken dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun leeftomgeving, en dat er zelfs beroepen zijn waarbij je je bezighoudt met het verbeteren van de wijk.’, verklaart jaarcoördinator Daantje Stötefalk de achterliggende gedachte van het vak Zuidoostkunde.

De ideeën werden uiteindelijk gepresenteerd aan het stadsdeelbestuur. Of het nu gaat om het verbeteren van de beeldvorming over de wijk of het creëren van sportvoorzieningen, via het vak Zuidoostkunde kunnen partijen bij elkaar worden gebracht, vindt bestuurslid Tanja Jadnanansing. ‘Er zijn mogelijkheden om echt iets met de ideeën van de kinderen te doen.’ Ook de stadsdeelvoorzitter heeft beloofd dat zij goede ideeën serieus in overweging zal nemen. ‘Dus daar we hopen we op’, aldus Daantje Stötenfalk.

Bekijk hier het item dat Zuidoost TV maakte over het vak Zuidoostkunde.