fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen onthullen zelf ontworpen speelschip

14-10-2014

14 oktober 2014 
Afgelopen vrijdag brachten vier leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hun plan om de buurt te verbeteren in praktijk. 

Het was druk op het Spreeuwenpark bij de opening van ‘het Spreeuwennest’, een bijzonder speeltoestel dat is bedacht door Li Smulders, Rim Sahouane, Rocaya Tonfasi en Chaima Bouchangour. Deze leerlingen van de vestiging in Amsterdam Noord presenteerden eerder dit jaar voor het vak Politiek een aantal ideeën voor de verbetering van hun leefomgeving aan de stadsdeelraad. Een van de ideeën was het speelschip. “Eerst was er ons plan en nu staat er dit!”, aldus een apetrotse Rim.

Samen met stadsdeelbestuurslid Saskia Groenewoud hesen de kinderen de vlag in top; daarmee was het speelschip officieel geopend en konden de alle aanwezige kinderen erop klimmen. Ze konden ook meedoen aan sportieve activiteiten van de afsluiting van het project ‘Fresh in de les’.

In november 2013 nam de stadsdeelraad een motie aan die het dagelijks bestuur opdroeg om de ideeën van de kinderen te laten uitvoeren. Het stadsdeel vroeg de stichting SPIN (Speeltuinen in Noord) om de kinderen te begeleiden bij de realisatie het speelschip op het Spreeuwenpark. Het speelschip is een resultaat om trots op te zijn.

Klik hier om het online fotoboek van dit project te bekijken. 

IMC Weekendschool Amsterdam Noord

Fotografie: Hugo Keizer