fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Rotterdam Delfshaven in gesprek met museumdirecteur Boijmans van Beuningen

18-06-2015

“Waarom heeft u alleen kunstwerken hangen waarover je moet nadenken?”, vroeg een leerling uit Rotterdam Delfshaven aan museumdirecteur Sjarel Ex in Boijmans van Beuningen. Drie zondagen liet het museum onze leerlingen kennismaken met de kunstwereld. Een echte ontmoeting.

Naast de vaste tentoonstelling maakten leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven in april drie zondagen kennis met tentoonstelling LaLaLa Human steps, met als thema ontmoeting. Door middel van een dans- en videoworkshop leerde de tweedejaars wat kunst is, hoe zij zichzelf willen laten zien en wat zij belangrijk vinden in relaties met anderen.

Tijdens de laatste les kregen de tweedejaars les van een bijzondere gastdocent: Sjarel Ex, directeur van het Boijmans. Hij nam hen mee langs zijn favoriete werken in de tentoonstelling. “Iets is toch kunst als je je gevoel erbij hebt gebruikt?”, vraagt een leerling zich af. Nog lang niet uitgepraat, maar verrijkt met mooie ervaringen in de kunstwereld sloten de leerlingen het vak Beeldende Kunst af.

150619 IMC Weekendschool RotterdamD Kunst Boijmans

www.boijmans.nl

www.imcweekendschoolrotterdam.nl