fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC Weekendschool Rotterdam Zuid ontdekken ballet bij Scapino

24-02-2015

24 februari

Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek, dat was wat de leerlingen uit Rotterdam Zuid ontdekten bij het Scapino Ballet. Onder leiding van danser Martin Bijkerk en medewerker Nicole Rust gingen de leerlingen ook zelf aan de slag met de balletvoorstelling Pearl.

Voor veel leerlingen was het zondag 8 februari de eerste keer dat ze met ballet in aanraking kwamen. Voor sommigen was het even wennen, anderen gingen er meteen helemaal in op. Wat de leerlingen direct opviel was het grote aantal mensen en beroepen dat bij een dansvoorstelling betrokken is. Ook kwamen ze tot de ontdekking dat er zo veel verschillende emoties aan bod komen bij het dansen, zoals afgunst, boosheid en liefde. Sommigen droomden al van een hoofdrol in de voorstelling Pearl – een voorstelling die de leerlingen ook zelf gingen oefenen die zondag.

“Het was heel erg leuk zo te dansen. Ook hebben we de kostuums van de voorstelling gezien. Die waren echt heel mooi!” (Sunaida, leerling IMC Weekendschool)

Op dit moment verovert Scapino Ballet (opnieuw) de theaters met Songs for Drella – een ontroerend en fascinerend dansportret van popartkunstenaar Andy Warhol.

 

www.imcweekendschoolrotterdamzuid.nl

www.scapinoballet.nl