fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen uit Amsterdam-Noord tonen eigen film op Cinekid

21-10-2016

‘Ik en de wereld om mij heen’, luidde het thema van de mini-documentaires die tweedejaars Leerlingen van de weekendschool in Amsterdam-Noord hebben gemaakt, en die zondag 16 oktober op Cinekid werden vertoond.

img_1277De leerlingen hebben de afgelopen weken hard gesleuteld aan hun documentaire, tijdens het vak Film. Het thema -‘Ik en de wereld om mij heen’- werd bedacht door onze partner Cinekid, het jaarlijkse kinderfilmfestival in Amsterdam. Bij Eye Filmmuseum (tevens partner) maakten de leerlingen kennis met de vele facetten van het Filmvak. Ze kregen les in onderdelen als scenario schrijven, cameravoering en montage. De leerlingen gingen vervolgens aan de slag met het maken van eigen documentaires in samenwerking met Firekids Filmproductions NL.

Op 16 oktober 2016 was het zover: tijdens het Cinekid Festival op het Amsterdamse Westergasterrein gingen de documentaires van de leerlingen ‘in première’. Geheel in stijl werden de leerlingen met medeleerlingen en ouders gefotografeerd op de rode loper. Voordat de documentaires werden vertoond, sprak de Cinekid-directeur Sannette Naeyé een welkomstwoord. Na de vertoning van de films stapten trotse leerlingen, docenten en ouders weer naar buiten.