fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen op bezoek bij Burgemeester Van der Laan

01-07-2011

28 juni 2011
Zaterdag 18 juni kreeg Burgemeester Eberhard van der Laan wel heel speciaal bezoek. Leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam-Noord en Amsterdam Zuidoost werden exclusief ontvangen in zijn ambtswoning aan de Herengracht.

’ s Ochtends hadden zijn meer geleerd over UNESCO Werelderfgoed, het was namelijk UNESCO Werelderfgoedweekend. ’s Middags bekeken zij het mooie pand waarin Van der Laan woont en werkt. De burgemeester leidde de leerlingen zelf rond door zijn werkkamer, salon, danszaal en ontvangstruimte. Vol bewondering bekeken de leerlingen al het pracht en praal.

Uiteraard was er ook volop tijd voor vragen aan de burgemeester. “Een hele moeilijke vraag hoor, maarre hoe bent u burgemeester geworden?”, “Wilde u vroeger ook al burgemeester worden?”, “Wat gebeurt er als u de huur voor dit huis niet betaalt?”, “Is deze tafel uit één stuk gemaakt of uit meerdere stukken?”. En zo ging het nog even door, Van der Laan gaf overal geduldig antwoord op. Toen hij weer naar de volgende afspraak moest, werden de leerlingen nog getrakteerd op limonade, spekjes en koek. Als echte hoogwaardigheidsbekleders borrelden en praatten de leerlingen in de balzaal nog wat na.

Deze dag zullen ze niet snel meer vergeten.