fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingenraad maakt IMC Weekendschool Krant

31-03-2014

31 maart 2014
De leerlingenraad van IMC Weekendschool Amsterdam Noord lanceerde onlangs de tweede editie van de IMC Weekendschool Krant. De krant is gemaakt voor en door leerlingen. En dat is niet het enige dat de raad doet.

De actieve leerlingenraad  van Amsterdam Noord houdt zich onder andere bezig met PR, Onderzoek en Sfeerbeheer. De leerlingen in de raad doen ervaring op met organiseren, kunnen eigen initiatieven ontplooien en invloed uitoefenen. Een leerzame ervaring, die ze delen met hun medeleerlingen. Tijdens de klassendag van het tweede jaar hadden zij een eigen podium, waar ze hun werkzaamheden van de afgelopen maanden presenteerden. Daar werd ook de tweede IMC Weekendschool Krant gelanceerd.

Daarna verzorgden de leerlingen uit de deelgroepjes Onderzoek en Sfeerbeheer een deel van het programma. Samen met leerlingen uit het tweede en derde hebben zij spellen bedacht die te maken hebben met Onderzoek en Sfeerbeheer. Deze spellen werden vervolgens met de hele groep gespeeld. Een groot succes. De juf en meester werden zelfs een beetje overbodig want de leerlingen namen de leiding. We zijn enorm trots op deze leerlingenraad en hebben al gezien dat er nieuwe gemotiveerde leden in spé staan te springen om mee te doen.