fbpx
020 – 280 17 00 EN

Een leerzame en inspirerende dag vol ontmoetingen in Brussel

20-10-2016

Woensdag 19 oktober 2016 om 06:00 ´s ochtends is de groep uit Groningen al op pad met de trein. Vandaag reisden 26 alumni van IMC Weekendschool Groningen, Amsterdam, Tilburg en Nijmegen af naar Brussel voor een bezoek aan het Europees Parlement.

Zij kregen uitleg over het reilen en zeilen van het Europees Parlement en gingen in gesprek met Europarlementariër Sophie in ´t Veld, die ondanks haar volle werkdagen tijd voor hen vrijmaakte om prangende vragen te beantwoorden. Tot slot mochten zij zelfs een kijkje nemen in de plenaire zaal, dé grote vergaderzaal waar 751 leden van het Europees Parlement plaatsnemen tijdens de grootste en belangrijkste debatten. `Een once in a lifetime experience´ en ´erg bijzonder om hier te zijn´, vonden alumni.

Na een groepsfoto onder de vlaggen van de lidstaten die onderdeel zijn van de Europese Unie begaf de groep zich naar Place de Luxembourg, waar zij hartelijk werden ontvangen door een delegatie alumni van onze Zusterschool ToekomstATELIERdelAvenir. In drie groepen zijn IMC Weekendschool alumni onder leiding van oud-leerlingen van TADAA rondgeleid langs bezienswaardigheden in de stad en sloten de dag af met een enorme puntzak friet. Moe maar voldaan ging de groep daarna weer terug naar Nederland, waar de laatsten pas ruim na 23:00 weer thuis kwamen. Het was een leerzame en inspirerende dag vol ontmoetingen in Brussel!

pic_1150