fbpx
020 – 280 17 00 EN

Les over ondernemen: ‘Ik weet nu zeker dat ik ondernemer wil worden’

06-03-2019

Schuilt er een ondernemer in mij? Dat is waar de leerlingen uit groep 7 en 8 van De Avonturijn de afgelopen maand naar op zoek gingen. Tijdens het vak Ondernemen van IMC Basis gingen de kinderen onder begeleiding van professionals van ABN AMRO aan de slag. In vier lessen werden ondernemersplannen geschreven, concepten uitgedokterd en marketingcampagnes ontwikkeld. Tot slot pitchten de leerlingen hun ideeën voor een deskundige jury op het ABN AMRO hoofdkantoor op de Zuidas.

“Juf Necla van ABN AMRO heeft ons zelfvertrouwen gegeven.” Safa – leerling groep 7

De ondernemerslessen op De Avonturijn staan niet op zichzelf. Zowel medewerkers als klanten van ABN AMRO gaan zich de komende jaren inzetten om meer kinderen te inspireren voor het ondernemerschap. Op deze manier worden leerlingen gestimuleerd om te ontdekken waar hun interesses en ambities liggen.

 

Ik kijk terug op de lessen Ondernemen bij IMC Basis als een ervaring waar ik zelf zoveel heb mogen leren van de kinderen uit groep 7. Wat een talent, energie en scherpe vragen! Voor de klas staan is voor mij twintig spiegels hebben: wat je geeft krijg je terug.” Gastdocent Necla Kaplan (ABN AMRO)

IMC Basis wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO Foundation. We hebben dezelfde ambitie: de kansengelijkheid voor kinderen en jongeren vergroten. Samen willen we het toekomstperspectief van de volgende generaties verbeteren door hun belevingswereld te vergroten.

Fotograaf – Stasja van Droffelaar