fbpx
020 – 280 17 00 EN

Lichting 8 in Concert

03-12-2013

Over twee weken is het zover: Lichting 8 in Concert! Onder leiding van gastdocent Martin Baai zullen de tweedejaars weekendschoolleerlingen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) samen een concert geven in het faculteitsgebouw van Erasmus MC. Het belooft een waar spektakel te worden, boordevol opzwepende ritmes en melodieën.

Het vak Muziek

Lichting 8 in Concert is de feestelijke afsluiting van het vak Muziek. De leerlingen hebben twee weken geoefend op een muziekstuk. Daarbij gebruikten zij een music box, een houten kistje waarmee allerlei percussiegeluiden worden gemaakt.

Tijdens de lessen werden verschillende ritmes geoefend en nagespeeld. De tweedejaars mochten zelf ook ritmes bedenken. Naast de music box, werden daarbij handen én voeten gebruikt. Anna Kendrick’s Cup Song bleek veel leerlingen te inspireren. Want naast een zelfverzonnen ritme werd een variatie op dit liedje uitgewerkt en ingevoegd in het muziekstuk.

Flink oefenen

Er moet nog wel flink geoefend worden, want nog lang niet iedereen loopt, springt of slaat in de maat. Hoe de laatste oefensessie zal verlopen blijft dus nog even spannend. Wat zeker is: op zondag 15 december gaat lichting 8 knallen met het RPhO!