fbpx
020 – 280 17 00 EN

Lichting 9 maakt radio

19-11-2013

Na de inleiding in het vak Journalistiek  kregen de eerstejaars les van een gastdocent die radiohost is bij Radio Brasa, een van de lokale zenders. Op zondag 17 november ging lichting 9 in groepjes aan de slag om de eerste vijf minuten van een fictieve radio-uitzending voor te bereiden.

Naam en opening

Eerst moesten de leerlingen een naam voor hun radiozender verzinnen. Natuurlijk was er een groep die hun zender IMC Weekendradio noemde! Maar ook de doelgroep en het onderwerp moesten vooraf worden bepaald: jongeren, ouderen, of…? Eén groep stelde voor de uitzending te richten op leeftijdsgenoten die NIET naar de weekendschool kunnen gaan.

Vervolgens werd gewerkt aan de opening van het programma: wat moest er aan bod komen om ervoor te zorgen dat de luisteraars op het programma afgestemd zouden blijven? De leerlingen werkten samen en waren zeer creatief. Muziek werd gefingeerd door zang, geroffel of klappen. En er werd veel aandacht besteed aan de stemintonatie!

Radioprogramma opnemen

Na de voorbereidingstijd mochten alle groepen het begin van hun programma laten opnemen door de gastdocent. Komende zondag, 24 november, als alles gemonteerd is in de studio van Radio Brasa waar zij dan zijn uitgenodigd, gaan zij hun opnames beluisteren.