fbpx
020 – 280 17 00 EN

Luid applaus voor leerlingen

20-03-2015

Bernhard ‘Berti’ Komproe brainstormt met de leerlingen. ‘Wie speelt welke rol? En, welke scènes laten wij aan bod komen?’

Het komt regelmatig in het nieuws dat leerlingen rare of vervelende filmpjes maken van schoolsituaties. De hoogste tijd om dit aan de kaak te stellen, moet een groepje weekendschoolleerlingen hebben gedacht tijdens de afsluitende les Podiumkunsten van zondag 15 maart. Onder begeleiding van Bernhard ‘Berti’ Komproe (acteur SKVR Young Stage) zetten Kubilay, Aldrickson, Abdellilah en Rishella dit thema om in een knap staaltje theater.

En, zij waren niet het enige groepje dat met het thema pesten aan de slag ging. Samen met SKVR’ers Evita de Roode, Wendy Hoogendijk en Shuraino Klepper bedachten ook de andere leerlingen een script en werden de gastdocenten blootgesteld aan een portie acteertalent. Dat van talent sprake was, werd bevestigd door vrienden en familieleden die, aan het eind van de middag, de aula van Vakcollege de Hef binnendruppelden. Zij applaudisseerden hun handen blauw na het zien van de verschillende toneelvoorstellingen.

Zo kende het vak Podiumkunsten een bijzondere afsluiting. Na een bezoek aan Scapino Ballet, een workshop van Conny Janssen Danst en het inspringtheater ‘Wat doe je?’ van SKVR Young Stage wacht de eerstejaars nu een nieuwe uitdaging: het vak Geschiedenis. De komende tijd maken de leerlingen kennis met historici (en hun werkzaamheden) en komen ze erachter dat iedereen een eigen geschiedenis heeft.