fbpx
020 – 280 17 00 EN

Mayo maken bij Unilever Vlaardingen

09-12-2015

Speciaal voor deze dag werden de tweedejaars van IMC Weekendendschool Rotterdam Zuid opgehaald door een grote bus om af te reizen naar Unilever, Vlaardingen.

Onderweg stelden verschillende medewerkers van het bedrijf zich voor via een filmpje en legden daarbij uit wat hun beroep is. Bij aankomst konden de leerlingen en de medewerkers elkaar in het echt ontmoeten.

Na een leuke en grappige toespraak van de directeur, die vertelde hoe het bedrijf is onstaan en waarom UNOX UNOX heet (UNilever en OX; rund) en Croma Croma (oma bakt crokant), startten de leerlingen met leuke activiteiten.

Samen met de enthousiaste en professionele medewerkers van Unilever maakten leerlingen in het ene gedeelte van de dag een moodboard, om zo goed te kijken naar een bestaand product, namelijk Calvé mayonaise en fritessaus. Zo mochten de leerlingen, al knippend, plakkend, schrijvend en kleurend op het moodboard de smaak en het uiterlijk van het product aanpassen. Natuurlijk gevolgd door een echte presentatie van hun slimme ideeen.

Binding

In het andere gedeelte maakten de leerlingen hun eigen mayonaise en kwamen ze erachter welke ingredienten er in mayonaise gaan en hoe olie zich aan azijn bindt (eigeel!) en dat je heel erg hard moet klutsen om uiteindelijk mayonaise te maken. Alle mayonaises smaakten verschillend en de leerlingen vormden op die manier een eigen mening over hoe hun favoriete mayonaise zou moeten smaken. Tussendoor werden ze verwend met een heerlijke en uitgebreide lunch. “Er was geen enkel moment op deze dag, dat het niet leuk was,”  aldus Mohamed.

Unilever-in-de-fabriek-168x300 Unilever-mayonaise-maken-168x300