fbpx
020 – 280 17 00 EN

“Mensen waren anders dan ik dacht.” Bijzonder moment bij Zorg & Hulp in Utrecht

17-03-2015

Voor het vak Zorg & Hulp bezochten leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht eind 2014 een opvang voor daklozen of alcoholverslaafden of een logeerhuis voor kinderen met een handicap. Een dag vol bijzondere ontmoetingen en levensverhalen: “Mensen waren anders dan ik dacht.”

Leerlingen op IMC Weekendschool leren niet alleen allerlei vakgebieden en beroepen kennen, ze ontmoeten ook mensen met verschillende perspectieven op de wereld. Zo ook in Utrecht, waar leerlingen voor het vak Zorg & Hulp in aanraking kwamen met hulpverleners en hulpbehoefenden. Zo bezocht een groep leerlingen een Sleep Inn, een nachtopvang voor dak- en thuislozen. Een andere groep ging naar een logeerhuis voor kinderen met een handicap. Wat bleek? Mensen met een handicap zijn niet dom, maar eigenlijk heel gewone mensen en heel erg aardig. En wat gebeurt er als je samen gaat darten of in de tuin werkt? Je leert elkaar echt kennen! Ook de levensverhalen van de bewoners van een opvang voor alcoholverslaafden maakten indruk. Want deze mensen hadden van alles meegemaakt, waren dan ook niet zomaar verslaafd geworden, en waren door hun verslaving heel erg veel kwijtgeraakt.

Zo ontdekten alle tweedejaars dat mensen waar ze van tevoren allerlei dingen over dachten toch heel anders bleken te zijn dan ze dachten. Een dag vol waardevolle ontmoetingen, geïllustreerd door dit mooie moment in het logeerhuis:

150317 IMC Weekendschool Utrecht Zorg (1) 150317 IMC Weekendschool Utrecht Zorg (2)

www.imcweekendschoolutrecht.nl