fbpx
020 – 280 17 00 EN

Met een arm in het gips prikken in een sinaasappel

02-02-2016

Zondag 17 en zondag 24 januari waren de eerstejaars van de weekendschool Amsterdam Noord te gast in het BovenIj ziekenhuis.

Terug naar je roots

‘Wie is er hier al eens geweest?’ Is de eerste vraag van Ilse en Natalie van het BovenIJ Ziekenhuis. Opvallend veel vingers gaan de lucht in. Wat blijkt? Bijna de helft van de leerlingen blijkt in het BovenIJ Ziekenhuis geboren te zijn! Andere kinderen hebben wel eens iets gekneusd of gebroken of moeten laten hechten en zijn zodoende ook al eens in het ziekenhuis geweest. Maar denk niet dat dit een reden is om het ziekenhuis te mijden. Integendeel, ook op de vraag wie er later graag in het ziekenhuis zou willen werken gaan heel veel vingers de lucht in.

Een kijkje in de keuken

We krijgen een rondleiding langs veel verschillende afdelingen. Wat gebeurt er op de afdeling radiologie? Hoe ziet het eruit in de ketelruimte van het ziekenhuis? De leerlingen leren wat steriel is en leren injecteren in een sinaasappel. Ook krijgen we letterlijk een kijkje in de keuken. Het is  indrukwekkend om te zien hoeveel eten er moet worden klaargemaakt voor de patiënten in het ziekenhuis. Maar het meest populair is toch de gipskamer. En nu maar afwachten of hun ouders en klasgenoten op school zullen geloven dat er tijdens onze excursie meer dan tien leerlingen hun arm hebben gebroken…

Het waren bijzondere dagen. We willen het BovenIJ hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het delen van hun kennis. We komen heel graag nog eens terug!