fbpx
020 – 280 17 00 EN

Met roze haar naar de rechtbank

15-02-2012

Afgelopen zondag was voor de tweedejaars leerligen een heel bijzondere dag. Na drie zondagen les over en van advocaten, rechters en officieren van justitie waren ze er klaar voor: hun eigen rechtszaak in de rechtbank van Utrecht! Een leerling had speciaal voor de gelegendheid haar haar roze geverfd. Zij had tijdens de les aan een gastdocent gevraagd of officieren van justitie ook roze of paars haar mogen hebben en volgens de gastdocent mocht dat best. En inderdaad: de leerling mocht gewoon de rechtbank in en ook met roze haar was zij een heel goede officier!

Ook de andere officieren deden het uitstekend. Zij klaagden de verdachten aan en legden goed uit waarom ze werden aangeklaagd en hoeveel straf ze volgens hen verdienden. De advocaten verdedigden hun cliënten geweldig en de rechters leidden de rechtszaak streng maar rechtvaardig. Er waren verdachten, bewakers, een getuige, publiek en alle leerlingen waren in toga: het was nét een echte rechtszaak. Natuurlijk was er ook een uitspraak: er werden drie verdachten veroordeeld en één vrijgesproken.

De tweedejaars hebben het geweldig gedaan. Alle juffen, ouders en gastdocenten waren diep onder de indruk en hopen dat de tweedejaars ontzettend trots zijn op zichzelf en op elkaar!

de rechtersDe officieren van justitiede advocaten