fbpx
020 – 280 17 00 EN

MidzomerMokum: twee mooie weekendschool-programma’s in Amsterdam

29-07-2020

Van 4 juli tot en met 16 augustus organiseert de Gemeente Amsterdam met tal van partners het zogenoemde MidzomerMokum. Hét Amsterdamse zomerprogramma met honderden culturele, sportieve en educatieve activiteiten in alle stadsdelen voor kinderen en jongeren tot 23 jaar.

Maar liefst zes weken lang(!) zijn er tal van leuke, spannende en leerzame activiteiten om uit te kiezen en te bezoeken. Op pleintjes, in sportparken, buurthuizen en theaters bij jou in de buurt wordt deze zomer van alles georganiseerd.

Ook Stichting IMC Weekendschool organiseert twee activiteiten, in Amsterdam Noord. Die zijn zowel te bezoeken door leerlingen van de weekendschool én niet-leerlingen(!).

  • Op 7 augustus staat er een les filmkijken in het Eye Filmuseum op het programma. Op deze prachtige locatie leer je anders naar een film kijken! Wat zie je als je verder kijkt? Door de kijkvragen, doe-opdrachten en dialoog leer je nog beter kijken: een onmisbare handigheid in de beeldrijke wereld van nu.

 

  • Op 9 augustus leer je écht ondernemen, op een wel heel mooie locatie. Namelijk op het hoofdkantoor van The Student Hotel. We gaan aan de slag met een echte onndernemers-opdracht die is uitgezet door een van Nederlands grootste ondernemingen; Ahold Delhaize (je weet wel die van de Albert Heijn). Dit programma wordt ook nog eens gecombineerd met een route door de Amsterdamse binnenstad in een mooie dubbeldekker bus. Hoe cool is dat! 


Gratis
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken voor leerlingen van de Weekendschool én niet-leerlingen.

Volledige programma:
Bekijk hier het volledige programma.

Voor leerlingen uit Amsterdam Zuidoost
Let op: voor de leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost geldt dat zij gehaald en gebracht worden.

Meer informatie/opgeven
Wil je meer weten over de twee programma’s van Stichting IMC Weekendschool? Of wil je je aanmelden? Mail dan naar: anne.vantongeren@weekendschool.nl