fbpx
020 – 280 17 00 EN

Mouna Makan gekozen tot Kindercultuurburgemeester 2020

24-01-2020

Mouna Makan van IMC on Tour Breda gekozen tot Kindercultuurburgemeester 2020

‘Kunst en cultuur is voor iedereen, én voor iedereen anders. Want iedereen gebruikt zijn eigen fantasie.’ Aldus Mouna Makan, de kersvers gekozen Kindercultuurburgemeester van Breda.

Mouna, die het programma IMC on Tour volgt op basisschool de Fontein in Breda kreeg de keten omgehangen door Burgemeester Paul Depla. Zaterdag 25 januari zal Mouna al haar eerste officiële taak hebben tijdens de Kindercultuurnacht,

 

 

 

 

Zes Bredase basisscholen hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de cultuurvraag van Bredase culturele instellingen. Mouna won. Volgens de jury, die bestond uit wethouders en de Kindercultuurburgemeester van afgelopen jaar, was naast het idee ook Mouna’s manier van presenteren zeer overtuigend.

Het winnende idee vormt een een speeltoestel waar drie generaties gezamenlijk op kunnen spelen, en waar zo generaties en buurbewoners samengebracht worden. Denk aan een klimrek waar ouderen voorzichtig kunnen bewegen en iets nieuws kunnen leren, jongeren zichzelf kunnen uitdagen door te klimmen en ook kleine kinderen veilig kunnen spelen. Mouna overtuigde de jury daarnaast van het belang van samenwerken en samenbrengen. Want ‘alleen zo kan het echt werken, als we samenwerken’.

Ook de totstandkoming van het idee werd geroemd. Het winnende idee van de klas van Mouna is ontstaan tijdens het programma IMC on Tour van IMC Weekendschool. Waarbij veel ruimte was voor samenwerking en luisteren. Iets dat een Kindercultuurburgemeester goed moet kunnen.

Mouna kreeg de ketting overhandigd door Burgemeester Paul Depla. Onder toeziend oog van haar trotse vader en moeder en haar hele IMC on Tour klas.

IMC on Tour is een programma van Stichting IMC Weekendschool speciaal voor nieuwkomerskinderen, De lessen van IMC on Tour in Breda vinden plaats op de Fonteinschool. Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dit het hardst nodig is. We zijn actief op bijna 54 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni.

Kijk voor het hele programma van de kindercultuurnacht op www.cultuurnachtbreda.nl/kindercultuurnacht.