fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC Weekendschool Utrecht geven spetterend concert weg

30-05-2018

Voor het eerst hebben de eerstejaars leerlingen bij het vak muziek op een echt instrument leren spelen. Moeilijk? Ja! Ontzettend tof? Zeker!

Door instrumenten te lenen bij het Instrumentendepot
Leerorkest, konden de leerlingen op hun eigen viool en cello leren spelen. Dit maakte de ervaring van het vak muziek een stuk echter, zeker voor sommige leerlingen die nog nooit een instrument hadden bespeeld.

Dit bijzondere vak werd gegeven door 6 studenten van het Utrechts Conservatorium. In 4 weken kregen de leerlingen een introductie tot muziek, leerden ze verschillende instrumenten en muzikale stromingen kennen, en specialiseerden ze zich uiteindelijk in 1 van de 4 disciplines: viool, cello, drums of zang.

In slechts 3 weken leerden de leerlingen een nummer op het instrument te bespelen. Dit was nog best moeilijk!

Lina (10 jaar): ‘In het begin klonk het echt nergens naar, maar toen we het nummer de week erna nog een keer speelden, werd het tot mijn verassing steeds beter. Bij het concert klonk het echt supermooi!’

Tijdens de eindshow gaven de leerlingen een spetterend concert in de grote concertzaal van het Conservatorium. De zaal was gevuld met trotse ouders, familie en vrienden. En de leerlingen? Die waren ontzettend trots op hun eigen uitvoering van Despacito, Shape of you en Pirates of the Carribean!