fbpx
020 – 280 17 00 EN

Nadi vertelt – De Weekendschool bestaat 15 jaar!

28-01-2013

De kerstvakantie zit er weer eens op! Hebben jullie ook zoveel vuurwerk afgestoken??? (…)
Ja? Nou, ik in ieder geval helemaal niet!!! Maar goed nu alleen nog even checken of jullie nog tien vingers hebben… Ook al gaat dat best moeilijk als je een stukje voor de weblog schrijft… Laat ik dan maar hopen dat jullie allemaal nog tien vingers aan jullie handen hebben! Goed, maar nu even over de weekendschool:
De eerste dag van de weekendschool was meteen een feestelijke dag. Want de burgemeester kwam op bezoek! Hoe super fantastisch mega super cool en vet is dat?! Nou, ik vond het wel super fantastisch, mega super cool en vet, hoor! Maar aan het begin zag de aula van de school er niet zo feestelijk uit. Er stroomden groepen kinderen naar binnen. Meteen daarna gingen we allemaal naar onze klassen, voor de dagopening. Onze leerkracht vertelde ons dat we in de ochtend allemaal vooral versieringen gingen maken voor de aula, want daar zouden alle ouders en de burgemeester komen. De twee klassen van groep 2 werden gemengd. Dus sommige kinderen van mijn klas ging naar de andere en zo ook andersom. We gingen meteen aan de slag! We maakten vlaggetjes, die waren dus als versiering bedoeld en schilderden keien, die voor de gastdocenten bedoeld zijn, we maakten ook nog onze persoonlijke naambadges. Op de vlaggetjes hadden we allemaal leuzen geschreven. Ik had dingetjes als (wel in het Engels): ‘Smile whenever you feel down!!!’ of ‘Be you, be true and love yourself’. Er waren ook leuzen als: Over 15 jaar… Ben ik een succesvol wetenschapper en schrijfster!
Nou, dat was die van mij dan…
Verder waren de keien ook heel mooi geschilderd! En de naambadges waren ook geweldig mooi geworden! Ook werd er nog een krijtbord versierd met allerlei leuzen.
Toen kon het feest pas beginnen…:
De burgemeester was inmiddels ook al op de weekendschool en werd geïnterviewd door de leerlingen van jaar 3. Achterin de aula werden allerlei hapje klaargezet voor ons en de ouders. De ouders zelf hadden ook hapjes gemaakt en meegenomen. De burgemeester hield een toespraak en er was ook een fotograaf van de krant: ‘De Brug’, die foto’s maakte voor de krant. Volgens mij sta ik op een van die foto’s! Dat lijkt mij zo super geweldig fantastisch leuk… Goed, maar nu hoe het verder ging:
De burgemeester onthulde ook ons krijtbord (waar een geknoopt lint omheen zat), door het lint door te knippen. Ook stelde het weekendschoolteam zich voor – jammer genoeg miste wel een paar mensen – en daarna gingen we naar de hapjes die achter in de aula op mij – o, uh, sorry, ons – stonden te wachten totdat ik – o, uh, alweer sorry, wij – ze allemaal op konden eten. Het waren overheerlijke hapjes en dat allemaal aan onze geweldige koks: de ouders!!!
Wij begonnen dus feestelijk met de weekendschool!
En dat was dan het einde van het stukje, ik weet het, heel jammer… Maar ja! Het is niet anders!
Tot de volgende keer!

Nadi