fbpx
020 – 280 17 00 EN

Nationaal Programma Onderwijs: herstel leervertraging

03-06-2021

Het Nationaal Programma Onderwijs is in het leven geroepen door de overheid voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Ongeveer € 5,8 miljard uit het Nationaal Programma Onderwijs gaat naar voorschoolse educatie, basisscholen en middelbare scholen. Zij kunnen hiermee leerlingen en leerkrachten helpen om leervertragingen en andere problemen door corona aan te pakken.

Vanuit IMC Basis is er een brief verstuurd naar scholen om hen te informeren over de mogelijkheden om deze achterstanden gezamenlijk aan te pakken.

Om aanspraak te kunnen maken op de gelden van de NPO-regeling, moet het aanvullende of verrijkende onderwijs bewezen effectief zijn. Recent vergelijkend wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de methodiek van Stichting IMC Weekendschool laat zien dat leerlingen die het weekendschoolprogramma volgen significant beter scoren op sociaal-emotionele aspecten (onder andere méér algemene kennis, zelfvertrouwen en motivatie) dan hun klasgenoten van andere basisscholen.

Uit lopend onderzoek blijkt dat IMC Basis een positief effect heeft op leerlingen in het basisonderwijs. Op dit moment wordt hierover een wetenschappelijk artikel geschreven, zodra dit gepubliceerd wordt, zullen wij dat uiteraard delen op deze website.

Klik hier voor meer informatie over onderzoek naar de methodiek van Stichting IMC Weekendschool.