fbpx
020 – 280 17 00 EN

Nationale Postcode Loterij en deelnemers bedankt!

12-02-2014

12 februari 2014
Afgelopen week ontving IMC Weekendschool een bijdrage van 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Een fantastisch, vrij besteedbaar bedrag waarmee we nog meer jongeren hun dromen kunnen laten ontdekken en stimuleren om te bouwen aan hun toekomst. 

Sinds 2008 is de Weekendschool één van de 89 goede doelen die een vaste jaarlijkse bijdrage ontvangen vanuit de opbrengsten van de loterij. Een heel mooie en belangrijke bijdrage, want IMC Weekendschool kan het bedrag naar eigen inzicht inzetten voor haar projecten.

Goed Geld
Het bedrag werd uitgereikt tijdens een memorabel Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Jaarlijks maakt de loterij op dit evenement haar opbrengsten bekend. Dankzij Postcode Loterij werd dit maal in totaal 302 miljoen euro uitgereikt meer dan 100 goede doelen. Het was een zeer inspirerende avond met als key-note speakers de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu en minister-president Mark Rutte. Klik hier voor een impressie van de avond.

  Roy Beusker Fotografie
Namens IMC Weekendschool namen waarnemend operationeel directeur Maarten Tijssens en oud-leerling Imad de cheque in ontvangst.

De 2,5 miljoen loterijdeelnemers maken het mogelijk
De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

 Roy Beusker Fotografie

Over de Nationale Postcode Loterij – De samenleving wint altijd
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor ruim 100 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Deelnemen? Kijk op: www.postcodeloterij.nl.