fbpx
020 – 280 17 00 EN

Niet op gerekend dat Wiskunde zo leuk kon zijn!

29-01-2014

Na de kerstvakantie, startten de 2ejaarsleerlingen het jaar 2014 met het vak Wiskunde. Vooraf waren de verwachtingen niet erg hoog bij de leerlingen. ‘Juf, wiskunde krijg je toch al op school, dat is toch geen vak voor de weekendschool?’. De leerlingen dachten dat het een saai vak zou worden. Niets bleek minder waar…

Gastdocenten Hans de Jong en Fred Heutink hebben al jarenlang ervaring in het geven van Wiskunde op IMC Weekendschool en zijn dan ook erg gedreven. De weekendschool zou de weekendschool niet zijn, als we veel (inter)actief aan het werk zouden gaan. Dus geen droge rekensommetjes maken op papier, maar onder andere getallentrucs, opteltrucs, veelvlakken bouwen, touwpuzzel, tangram en het spel ‘Set’ kwamen voorbij. Hierdoor hadden de leerlingen al gauw door dat wiskunde helemaal niet saai hoeft te zijn. Het kan zelfs leuk zijn, spelen met getallen.

Als leerlingen niet willen dat het pauze is en vervolgens extra snel lunchen zodat ze zo snel mogelijk verder kunnen met de opdrachten, doe je iets goed als gastdocent. Hans en Fred hebben zeer afwisselende, leerzame en verbazingwekkend leuke lessen verzorgd, waar de leerlingen nog regelmatig aan terug zullen denken als zij straks op de middelbare school het vak wiskunde krijgen. Hopelijk is het vak daar ook zo leuk als op de weekendschool. Hier rekenen de leerlingen in ieder geval wel op!