fbpx
020 – 280 17 00 EN

Nieuwe samenwerking in Den Haag met Universiteit Leiden

07-10-2019

Groot nieuws! Wij zijn verhuisd! Na 6,5 jaar verlaten wij het vertrouwde buurtcentrum en starten wij dit schooljaar op onze nieuwe locatie: Campus Den Haag Wijnhaven – Universiteit Leiden. Een locatie die het lerende karakter van de weekendschool stimuleert en waar er voldoende ruimte is om als vestiging te groeien.

Op zondag 15 september zagen wij gespannen gezichten, zenuwachtige lachjes, nieuwsgierige ouders en vooral veel enthousiaste leerlingen. Zij hadden niet alleen zin om te beginnen aan het nieuwe schooljaar, maar ze waren ook erg benieuwd naar de nieuwe locatie waar zij vanaf die dag de weekendschoollessen zullen volgen. Het is niet zomaar een gebouw, want nu krijgen de leerlingen elke zondag les in de universiteit, superspannend! Na een korte presentatie werden wij welkom geheten door Victor Koppelmans – Hoofd Communicatie en Marketing van de Campus Den Haag – en hij wenste alle leerlingen een goed schooljaar toe, waarin zij zich hopelijk snel thuis voelen op de Campus.

Nu was het grote moment daar! De nieuwe locatie werd officieel door leerlingen van de weekendschool geopend, zij mochten zelf het doorknippen, waarna ze het gebouw mochten verkennen. Tijdens de pauze waren er vooral positieve geluiden, ook al moesten een aantal leerlingen nog wel wennen aan deze verandering. Na de pauze mochten de ouders gaan en was er voor de leerlingen nog een middagprogramma. Tijdens dit programma keken we alvast vooruit naar het aankomende schooljaar en konden de leerlingen elkaar opnieuw leren kennen na de lange zomervakantie.

Voor Universiteit Leiden is 2019 een bijzonder jaar. Het is het jaar waarin de universiteit haar 444-jarige bestaan viert in zowel Leiden als in Den Haag. De universiteit ziet dit als een mooie gelegenheid om de band met de inwoners van de stad te versterken en opent graag haar deuren voor IMC Weekendschool Den Haag. Kortom, een enerverende dag en hopelijk de start van een heel leerzaam en succesvol schooljaar!