fbpx
020 – 280 17 00 EN

Nieuwe weekendschool ambassadeurs op trainingsweekend

10-03-2017

Karima en Amani volgen de ambassadeursopleiding voor IMC Weekendschool, en doen verslag van hun trainingsweekend in Den Haag.

‘YOUSSRAAAAA MORGEN??!!!!! Wat neem je allemaal mee? Ik moet echt niets vergeten. Ik heb nu al mijn paspoort, handdoek, outfits, schoenen, oh ja shit, mijn tandenborstel!!’ Daar zat ik dan: nog heel laat in de avond te berichten en in te pakken voor alweer het tweede trainingsweekend. De maanden zijn voorbij gevlogen, besefte ik, en morgen zie ik iedereen weer. Ik had er zin in!

‘Den Haag Centraal’ werd er omgeroepen in de trein en Youssra en ik stonden op. We arriveerden iets te vroeg in het hostel maar dat was alleen fijn voor ons want we wisten wat ons over iets minder dan twee uur te wachten stond. Vandaag zijn we namelijk te gast bij de Ambassade van de VS en wij kregen de eer om onze speech voor hen in het Engels te doen. Onze persoonlijke speech waar we vorig weekend hard aan hadden gewerkt. Nog geen uur later was iedereen gearriveerd en gaan we met alle 15 ambassadeurs onderweg naar de Ambassade, de heren in pak en de dames op hakken. We werden hartelijk ontvangen in het prachtige huis en ik keek mijn ogen uit. Na even gebabbeld te hebben liepen we met z’n allen naar de woonkamer en namen we plaats.

IMG_2256Ilias, ambassadeur uit lichting 1 (wij zijn lichting 2), verwelkomde ons en leidde het gesprek met de Charge D’Affaires (de waarnemend ambassadeur). Hij maakte echt indruk! Youssra en ik deden onze speech en daarna mochten we allemaal vragen stellen aan Shawn Crowley, de Chargé d’Affaires. We kletsten net zolang door totdat het tijd was om aan te schuiven aan tafel. We mochten genieten van een heerlijk diner en na afloop namen we afscheid en gingen we alweer richting het hostel. Een mooi begin van het weekend, want wat was dat toch een inspirerende en onvergetelijke avond.

IMG_2308Na een avond (en nacht) te hebben gekletst en kennis gemaakt te hebben met andere gasten in het hostel moesten we de volgende ochtend vroeg uit bed voor de rest van het programma. Helaas waren beide gastdocenten ziek, dus gaven Ilja en Tamara een lesje ‘Wat is Diplomatiek?’ en hoe kunnen we gevolgd door een stadswandeling in Den Haag. Na een kleine pauze in een park liepen we verder naar Café de Klap. Tijdens het diner bij de ambassade kregen we van Ilias onze opdracht van IMC Weekendschool. In Café de Klap gingen we onder leiding van ondernemers Mazer Khan (The Cotton Express) en Nur Icar (FairPhone) in drie groepen brainstormen om tot de beste ideeën te komen. ‘s Avonds gingen we met ons team verder werken aan het gekozen idee.

IMG_2323 (1)De volgende ochtend was het dan weer tijd om in te pakken en het hostel te verlaten. Met de koffer in de hand liepen we over straat in een groep van minimaal acht mensen(!) naar het Studentenhotel. Het weekend was immers nog niet afgelopen, want in het hotel mochten we over een catwalk lopen! John Serkei daagde ons uit om op allerlei manieren over de catwalk te lopen. Het was zeer spannend de eerste paar keer, maar uiteindelijk hebben we er allemaal wel iets van geleerd.

Na een drukke en intensieve weekend was het dan weer tijd om afscheid te nemen van iedereen. Er werden nog selfies genomen en iedereen werd nog wel geknuffeld. Met zo’n echte groep kijk je al snel uit naar het volgende weekend. Tot het volgend weekend!

Karima en Amani
P.S Oh ja, ik was mijn tandenborstel uiteindelijk toch vergeten.

IMG_2295