fbq('track', 'Lead’);

Nijmegen zoekt enthousiaste vrijwilligers

15-09-2019

IMC Weekendschool Nijmegen is op zoek naar een aantal vaste vrijwilligers die 5 tot 20 zondagen per jaar een groep gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar uit de wijken Willemskwartier, Waterkwartier, Wolfskuil, Neerbosch-Oost, Dukenburg, Hatert en Hatertse Hei willen begeleiden.

Onze leerlingen gaan vanaf groep 7 tot en met de brugklas een extra dag in de week naar school. Niet om te leren rekenen en schrijven, maar om te leren van enthousiaste professionals! Op zondag spelen ze een rechtszaak na in de rechtbank, krijgen ze les van architecten van Royal HasKoning DHV, bezoeken ze diverse afdelingen van het UMCN Radboud, leren ze roeien met de reddingsbrigade en klussen met de mensen van de woningcooperatie Portaal. Ze krijgen lessen in journalistiek, wetenschap, geneeskunde, rechten, culturele antropologie, film en nog veel en veel meer. Op deze manier ontdekken onze kinderen hun talenten en interesses, krijgen ze een breed beeld van studie- en
beroepsmogelijkheden en ontmoeten ze mensen van verschillende achtergronden en culturen.

Lijkt het je leuk om kinderen uit verschillende culturen te leren kennen en te begeleiden bij al deze bijzondere vakken? Of ben je zelf heel enthousiast over je hobby of studie en wil je ervaring opdoen met lesgeven aan deze e e enthousiaste leerlingen?

Neem dan contact op met sarah.vandronkelaar@weekendschool.nl van IMC Weekendschool Nijmegen of tel.: 06-11 38 14 20.