fbpx
020 – 280 17 00 EN

“Nu ik mijn ambassadeursdiploma op zak heb, heb ik meer dromen dan ooit tevoren!”

31-05-2016

Maryem LHajoui schreef een prachtig bericht over de beëdiging van de Ambassadeursopleiding tijdens Horizon 2016.

Wat in januari begon leek gisteren tot een eind te komen. De beëdiging. Officieel ambassadeur van IMC Weekendschool. Wat dit allemaal voor mij betekent?

Iets terug doen voor de mensen die mij, en vele anderen, drie jaar van hun leven hebben gegeven. Drie jaar lang elke zondag naar school. School? “Ga je dan naar de kerk of moskee? Of heb jij een ander geloof?” Ik geloof dat elk kind het recht heeft op meer dan een educatie die ze op school krijgen. Een wijs iemand zei ooit (geen idee wie): “A child only educated at school is an uneducated child.” Als tien-jarig meisje denk je daar natuurlijk niet over na. Een extra dag naar school waar je een heleboel leuke dingen leert over beroepen, je toekomst.

Toekomst. Dit woordje komt niet vaak voor in de vocabulaire van iemand uit groep 7, maar toch heb je er altijd wel nieuwsgierige kinderen tussen zitten. Op de basisschool werd nieuwsgierig zijn niet aangemoedigd, het werd gezien als bemoeien, of onrealistisch. Maar wat vertel je een kind met dromen? Dat ze het maar moeten doen met de rekensommetjes die ze krijgen?

Op de weekendschool leerde ik voor mezelf denken, ik heb een stem en ik mag gehoord worden. Wow. Het gevoel dat je meetelt in de maatschappij. Volwassenen die je serieus nemen? Dokter, advocaat, rechter, astronaut, minister-president, kok, juf (of meester), accountant, tandarts, psycholoog, huishoudster, ingenieur, wiskundig iets (liever niet), journalist, regisseur etc. Op de weekendschool kon het namelijk allemaal. Voor iemand die van alles wilde was de weekendschool dus de ideale plek om mijn zondag door te brengen.

Beëdiging Ambassadeurs IMC Weekendschool NyenrodeMaar aan alles komt een eind, (dacht ik), de diploma-uitreiking. De drie jaren zaten erop en ik ging weg. Was alles dan voor niets geweest? Had ik al die jaren voor niets superhard gewerkt op de weekendschool, om een diploma te halen en weg te gaan? Dit was niet zo. Ik behoorde nu tot de alumni, weer een woordje geleerd, dacht ik. De vestigingsraad, de jongerenadviesraad, vrijwilligerswerk en masterclasses. De weekendschoollessen waren er nu ook voor ons, de alumni! Vond je politiek heel leuk? Nou, geef je dan op voor de masterclass politiek, werd mij verteld. Samen met Hajar heb ik dit dus gelijk gedaan! Het Europees Parlement en de Tweede Kamer, en oja, hebben wij jullie al verteld dat we nu ook lid zijn van GroenLinks ? Toch was ik op zoek naar meer, meer uitdaging, meer mensen ontmoeten, mijn horizon verbreden. En ja hoor, de ambassadeursopleiding kwam om de hoek kijken.

Wat ik hier allemaal heb geleerd, het is te veel en te mooi om te delen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, ervaringen opgedaan en mezelf gevonden. Van mijn persoonlijk verhaal tot salestechnieken en mediatraining (dit was zó moeilijk). De Amerikaanse Ambassadeur ontmoet (!!!!!!) en in contact gebleven met de afdeling cultural affaires (hierover nog meer!). Wat ik deze twee weekenden heb meegemaakt en geleerd, …. Ik weet niet of er wel een woord voor is, zo cliché dit, maar ik denk dat ik het niet echt kan omschrijven.

Zoals ik al zei, het leek gisteren tot een eind te komen. Na het afgelopen halfjaar op verschillende weekendscholen in Nederland gepitcht te hebben (tussen proefwerken door :() kwam er een eind aan, de beëdiging. Maar niet alleen dat, wij zijn namelijk bezig geweest met een product, exclusief voor Alumni, wat we gisteren gepresenteerd hebben. Nu ik mijn ambassadeursdiploma op zak heb, heb ik meer dromen dan ooit tevoren!

This is the last of us guys, now it begins!

 

Alles van Horizon 2016 >