fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ondertussen in Den Haag…

27-11-2013

27 november 2013
…juristen in de dop. De afgelopen maand hebben derdejaarsleerlingen van IMC Weekendschool Den Haag tijdens het vak recht kennis gemaakt met dit vakgebied, dat spannender en veelzijdiger bleek te zijn dan verwacht.

Tijdens de eerste les, op zondag 3 november, bezochten de leerlingen het Nederlands Forensisch Instituut. Forensisch Antropoloog Reza Gerretsen en haar collega’s hebben de leerlingen een onvergetelijke dag bezorgd. Ze leerden wat een forensisch antropoloog doet, maar ook over botten, ingewanden en de teen/vinger van Cornelis de Witt. De leerlingen werden gedurende de dag gevolgd door een journalist en een fotograaf van het jongentijdschrift SamSam. In januari verschijnt er een artikel over de weekendschool in dit interessante blad dat zich richt op wereldburgerschap onder jongeren.

De week erop leerden de advocaten van advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn de leerlingen de fijne kneepjes van het pleiten. Er werd geoefend met verschillende actuele casussen, zoals die van Badr Hari en de gestolen schoolexamens. De derde les ging over de strafmaat, daarbij konden de leerlingen al hun vragen stellen aan rechters en officieren van justitie, die als gastdocent les kwamen geven.

Zo werd toegewerkt naar de afsluitende les afgelopen zondag, met als hoogtepunt dat de leerlingen in de rol van advocaat, rechter of officier van justitie een rechtzaak hebben nagespeeld in het Paleis van Justitie. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten.