fbpx
020 – 280 17 00 EN

Onderzoeken en Uitvinden doe je op de weekendschool (met dromenkroon)

10-12-2015

Het nieuwe schooljaar is gestart. Op zondag november zijn onze  nieuwe leerlingen gestart met een nieuw jaar vol avonturen.Wij kijken terug op een mooi schooljaar 2014-2015 met bijzondere samenwerkingen. Een voorbeeld  hiervan was de samenwerking met Dromenkroon.

De creativiteit en de denkkracht van Noord kwam in schooljaar 2014-2015 tijdens alle vakken tot uiting. Voor het vak Wetenschap mochten de eerstejaars leerlingen in samenwerking met Dromenkroom (www.dromenkroon.nl )als uitvinders aan de slag. Binnenkort verwachten wij de eerste Amsterdamse ‘dansbrug’ en de eerste ‘neuswarmers’ in de schappen. Melih bedacht met zijn groepje een helm die alles kan en de volledig spraakgestuurde pen is een feit volgens Omar.

Een uitvinder gebruikt zijn creativiteit en kennis om een oplossing te bieden op een vraagstuk. Leerlingen leerden tijdens deze lessen wat een uitvinder is, hoe je iets uitvindt en hoe je een uitvinding presenteert. Leerlingen ervaren zo alles in mogelijkheden zien en ervaren de maakbaarheid van de wereld.

Dromenkroon bedenkt samen met leerlingen de toekomst! Meer weten? www.dromenkroon.nl

Meer weten over schooljaar 2014-2015 en onze partners? Lees dan nu ons online jaarverslag: https://www.imcweekendschool.nl/wp-content/uploads/2011/07/IMC-Weekendschool-jaarverslag-2015.pdf