fbpx
020 – 280 17 00 EN

One handshake away from Barack Obama!

24-03-2016

Vrijdag 18 maart: het 2e trainingsweekend van de ambassadeursopleiding start op een bijzondere plek, de Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag.

Na een hartelijke ontvangst door het ambassadepersoneel volgt een gesprek met de Charge des Affaires (waarnemend ambassadeur) Adam Sterling. In de kamer waar ook President Obama zijn gasten ontvangt als hij Nederland bezoekt ontvangt Sterling de ambassadeurs en oprichter van de weekendschool Heleen Terwijn. ‘OMG, ik ben slechts één handshake away van Barack Obama’, klinkt het in de groep. Belangrijk gesprekonderwerp: hoe draag je als ambassadeur de waarden uit van het land of organisatie waar je voor staat? Belangrijk is dat je die waarden kent en kan uitleggen. Adam Sterling geeft advies over hoe je waarden kunt overdragen, zonder disrespectvol te zijn. Want wat je ook doet of zegt als ambassadeur; ‘Wees altijd respectvol naar de ander’, aldus Sterling.

groepsfoto ambassadeurs en ambassadeur VS

Na het officiële gedeelte is het tijd voor een drie gangen diner in de diningroom van de residentie. Op zich al een hele ervaring! Heleen Terwijn (Oprichter en Strategisch Directeur van IMC Weekendschool): ’Wij zeggen altijd dat de ambassadeurs belangrijk zijn, maar door deze ontvangst voelen zij zich ook echt belangrijk!’

Zo begint het weekend met een hoogtepunt, waar nog vele andere op zullen volgen.

Zaterdag 19 maart: een professionele salestraining van bureau Pepperminds, onder leiding van de zeer enthousiaste Nick (Captain Pepperminds). Alle fijne kneepjes in het werven van donateurs komen langs. Met als hoogtepunt zelf op straat in Den Haag aan de slag, onder andere om zo snel mogelijk 100 handtekeningen te verzamelen. Pittig en goed om te ervaren!

opnames pepperminds

In de avond een bijzondere ontmoeting met ondernemer Ismail Canga, directeur van Prana Synergy. Hij neemt de ambassadeurs mee in de geheimen en uitdagingen van het ondernemerschap en denkt volop mee over de ontwikkeling van een eigen product voor de weekendschool door deze groep.

Zondag 20 maart: de ambassadeurs zijn te gast op IMC Weekendschool in Den Haag. Journalist Sacha Bronwasser, storyteller Bonnie Williams (The Whole Package) en cameraman Otto van Limburg Stirum stoomden de jongeren klaar voor de buitenwereld: hoe ga je om met lastige vragen? Hoe presenteer je jezelf voor een camera? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap over komt? Met enorme inzet heeft elke deelnemer aan het einde van de dag een prachtig persoonlijk statement op camera staan. Bovendien verzorgde locatiemanager Tessa Coolen dat de fotograaf, Daniëlle de Hoog,  die deze dag al aanwezig was op de vestiging, gelijk ook de ambassadeursgroep op de gevoelige plaat vastlegde. Nog meer mooie beelden dus.

groepsfoto ambassadeusr 2016

Na 3 intensieve dagen gaat de groep weer uiteen. Ervaringen rijker en als team enorm gegroeid. In de trein terug naar huis komen de schoolboeken uit de tassen. Het is even schakelen maar maandag wacht weer een gewone schooldag…

 

 

 

 

foto Daniëlle de Hoog