fbpx
020 – 280 17 00 EN

Levendige ontmoeting Amsterdamse derdejaars op Future For Life-dag

15-01-2015

15 januari 2015

Een mooi begin van het nieuwe jaar: de Future For Life-dag voor derdejaars leerlingen uit Amsterdam Zuidoost, Noord en West afgelopen zondag 11 januari. Een bijzondere ontmoeting met elkaar en de gastdocenten tijdens de verschillende masterclasses. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, gastdocent van de masterclass Politiek en eregast die dag, bewonderde de leerlingen om hun motivatie, want ‘IMC Weekendschool is een prachtige kans die jullie met beide handen hebben aangegrepen!’

Jaarlijks wordt er een FFL-dag voor leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost, Noord en West georganiseerd die in het teken staat van de onderlinge ontmoeting, de kennismaking met het Future For Life instituut en het contact met oud-leerlingen. Leerlingen die na drie jaar hun diploma van IMC Weekendschool krijgen, worden onderdeel van FFL, maar met welke vragen kun je daar terecht en wat betekent dit enorme netwerk van alumni en gastdocenten voor deze leerlingen?

“IMC Weekendschool is een prachtige kans die jullie met beide handen hebben aangegrepen. In april ontvangen jullie je diploma. Dat is echter niet het einde van de weekendschool. Dan begint het pas echt! Grijp deze kans bij Future For Life om je nog verder te ontwikkelen, waarbij je het enorme netwerk dat je al hebt opgebouwd kan inzetten voor jouw toekomst.”

Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid (PvdA)

De leerlingen kijken met veel enthousiasme terug op deze dag, waarin maar liefst zes masterclasses gegeven werden door bevlogen gastdocenten Politiek (Ahmed Marcouch), Reclame (Nienke van Dijk, Delta Lloyd), Theater (Emmanuel en Lianne, DeGasten) Dans (Wouter Boot, OwnTwist), Netwerken (Geert Reyners, Rabobank Amsterdam) en Schilderen (Anouk Reuder).

Ze werden daarbij ondersteund door oud leerlingen die zich die dag inzetten als begeleider van een groepje of als gastvrouw of heer. ‘Een mooie manier om iets terug te kunnen doen voor IMC Weekendschool’ aldus oud-leerling Menno.

Nog een paar weken en dan is Future For Life werkelijkheid voor al deze leerlingen.

Foto’s: Lara van der Krift