fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ook dit jaar weer een prachtige donatie van de Nationale Postcode Loterij

05-03-2020

Yasemin Bahtiyar, Mustafa Okutan, Margriet Schreuders (hoofd Goede Doelen), Marion Idema-Weijman, Anne Kinket. Foto: Roy Beusker

Stichting IMC Weekendschool ontving woensdagavond 4 maart 2020 een cheque van 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

Tijdens het gala werd bekend gemaakt dat er dit jaar opnieuw een recordbedrag van ruim 376 miljoen euro naar goede doelen gaat, met dank aan de ruim 3 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij.

Stichting IMC Weekendschool behoorde voor het negende jaar op rij tot de goede doelen. ‘Wij zijn alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en de NPL zelf zeer dankbaar voor de mooie bijdrage van 500.000 euro’, aldus directeur Marion Idema-Weijman. ‘Het was een prachtige avond die bruiste van de energie met een fantastische bijdrage van Nobelprijswinnaar voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet Professor Muhammad Yunus.

Professor Muhammad Yunus houdt een krachtige toespraak

Hij sprak tijdens de avond over de kracht van sociaal ondernemerschap: ‘Sociaal ondernemerschap werkt oneindig door. Als je dit op de juiste manier inzet, dan kunnen er ongelofelijk veel mensen van profiteren zonder dat het keer op keer geld kost.’ Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van 2,49 miljoen euro voor zijn stichting Yunus & You Foundation. Met deze bijdrage kan de stichting de jeugdwerkeloosheid in Afrika tegengaan door financiële steun, training en advies aan sociaal ondernemers in Oeganda en Kenia.

Onze alumna Yasemin Bahtiyar was in de middag ook aanwezig bij een exclusief rondetafelgesprek met professor Yunus, dit heeft heel veel indruk op haar gemaakt!

Herstel van Nederlandse biodiversiteit, het tegengaan van corruptie en straffeloosheid in Afrikaanse landen, hulp voor slachtoffers van seksueel geweld wereldwijd en zo verder: de miljoenenopbrengst van de Nationale Postcode Loterij komt dit jaar weer terecht bij een grote verscheidenheid aan goede doelen die werken aan een betere wereld, binnen en buiten Nederland. Tijdens het jaarlijkse evenement in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst 376.584.531,- miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties. 105 goededoelenorganisaties ontvangen hun vaste, vrij te besteden bijdrage. Dit jaar krijgen daarnaast nog eens 18 organisaties een eenmalige schenking. Door deze schenkingen is een miljoenenimpuls voor maatschappelijk ondernemerschap, herstel van Nederlandse biodiversiteit, beschermen van mensenrechten en ‘s werelds grootste grensoverschrijdende natuurgebied in Afrika mogelijk.

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij: “We zijn ontzettend trots dat we dankzij onze trouwe deelnemers deze zo belangrijke schenkingen kunnen doen. Hier doen we het voor. Zo kunnen meer dan 100 goededoelenorganisaties, waaronder Voedselbanken Nederland, Oranje Fonds, Het Rode Kruis, (stichting) AAP en Wereld Natuur Fonds die zich inzetten voor een rechtvaardige, groenere wereld, hun bijdrage aan een betere wereld kracht bijzetten.”

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur
De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij. Ook het gehele persbericht van de Nationale Postcode Loterij is hier te lezen.

Fotocredits Roy Beusker Fotografie