fbpx
020 – 280 17 00 EN

Op de tweedejaars kun je bouwen!

13-11-2012

De afgelopen periode hebben de tweedejaars leerlingen tijdens het vak architectuur en bouwkunde een ontwerp voor een eigen ‘torengebouw’ gemaakt. In groepjes hebben ze de verdiepingen bedacht, geschetst, en vervolgens in het klein gemaakt. Het resultaat is een bijzonder mooie maquette van de toren.

Afgelopen zondag mochten de jonge ‘architecten en bouwkundigen’ op excursie naar een bouwplaats. Ze zijn gaan kijken bij het bouwproject SKU (Stadskantoor Utrecht) in het centrum van Utrecht. Als dit gebouw af is, zullen de leerlingen er regelmatig naar toe moeten voor hun rijbewijs, paspoort, om een verhuizing door te geven en voor nog voor veel meer andere zaken. En zondag mochten ze vast zien hoe het gebouwd wordt, bijzonder hè?

In de bouwkeet hebben de piepjonge ‘architecten en bouwkundigen’, de verschillende gastdocenten (projectdirecteur, projectleider, aannemer en werkvoorbereider) het hemd van het lijf gevraagd. Na een inspectie van de plattegronden gingen zij gewapend met stevige schoenen en een knalgele helm de bouwplaats op. En ja hoor, het was allemaal dik in orde!! Met deze ervaring zullen zij volgende week hun geweldige project afmaken en presenteren aan ouders en anderen. Nieuwsgierig? Kom vooral kijken!!

tweedejaars voor het stadskantoor