fbpx
020 – 280 17 00 EN

Op reportage

17-11-2014

Nadat de eerstejaars leerlingen vorige week geleerd hebben wat een journalist doet, wanneer iets nieuws is en hoe je goede vragen stelt, was het deze week tijd om dit in de praktijk te brengen!

Afgelopen zondag gingen de leerlingen daarom onder begeleiding van verschillende journalisten (van o.a. de Volkskrant, het NRC en West Nieuws) naar vijf verschillende locaties in Den Haag die leuk en interessant voor kinderen zijn. Namelijk: het Museon, Museumschip Mercuur, Madurodam, het Museum voor communicatie & het Haags Kinderrechten Festival in het Stadhuis.

Op al deze plekken hebben de leerlingen bezoekers en medewerkers geïnterviewd. In eerste instantie was het wel spannend om zomaar op iemand af te stappen, maar al snel kregen ze de smaak te pakken en gingen ze als echte journalisten aan het werk.

Bij het Haags Kinderrechten Festival hebben onze ‘journalisten’ zelfs in de raadszaal vragen kunnen stellen aan wethouder Ingrid van Egelshoven, die daar in gesprek ging met de aanwezige kinderen en hun ouders.

De resultaten van deze reportages worden volgende week door de leerlingen verwerkt in een eigen krant!