fbpx
020 – 280 17 00 EN

“Op zoek naar onze werkelijke ik”

02-06-2016

Alumna Mamta Jalimsing schreef dit enthousiaste verslag van Horizon 2016. Op Horizon was ze ook te zien in het filmpje ‘IMC Alumni aan het werk bij IMC Weekendschool‘.

Horizon 2016 Plenaire deel foto Pim RuschOp zondag 29 mei was het weer zo ver, de alumni en partners van de IMC Weekendschool vierden feest op de Landelijke Alumni- en Partnerdag (Horizon) in Nyenrode. Hierbij hadden alle alumni en partners de mogelijkheid om uit negen workshops te kiezen. Ik woonde de workshop “Natuurlijk Leiderschap” bij. Deze workshop werd gegeven door Hugh Jansman. Ik vond het vooral interessant dat hij vertelde dat wij mensen onze “ziel” zijn en op zoek moesten gaan naar onze werkelijke “ik”. Na deze workshop was er een plenaire bijeenkomst in een college zaal van de universiteit. Deze werd ingeleid door Sentini Grunberg waarbij ze de boodschap gaf om altijd je passie te blijven volgen en je door niemand tegen te laten houden. Vervolgens was de oprichtster van de IMC Weekendschool, Heleen Terwijn, aan het woord en vertelde zij hoe iedereen binnen de weekendschool is uitgegroeid tot één grote familie. Ook vertelde ze over de weekendschool in België (TADA), een van de zusterscholen van IMC Weekendschool. Super leuk!

Foto verslag Horizon MamtaVerder vertelden alumni die meegedaan hadden aan de ambassadeursopleiding dat zij een sweater hebben ontworpen met de tekst “now it begins”, exclusief voor oud-leerlingen van de weekendschool! Bovendien vond ik het ook leuk om mezelf te zien in een filmpje dat tijdens de bijeenkomst gedraaid werd. Deze ging over alumni die nu werkzaam zijn bij IMC Weekendschool. Maar het meest inspirerend vond ik het verhaal van een meisje dat uit Eritrea is gevlucht. Toen zij aan het woord kwam vertelde ze hoe ze in een korte tijd de Nederlandse taal heeft geleerd en in haar havo eindexamenjaar zit, ondanks het feit dat anderen zeiden dat ze het niet zou kunnen. De inspirerende verhalen en levenslessen die ik te horen kreeg tijdens de plenaire bijeenkomst zorgden ervoor dat ik me een trotse alumna voelde.

Tot slot werd het tijd voor een drankje en hapje tijdens de netwerkborrel. Hier heb ik leuke alumni leren kennen uit andere steden en bijgekletst met de leerlingen die ik al kende.

Ik heb ontzettend genoten van Horizon en ben geïnspireerd  geraakt door de verhalen van de oud-leerlingen. We hebben er met z’n allen een mooi feest van gemaakt en ik heb al zin in het feest van volgende keer!

 

Alles van Horizon 2016 >