fbpx
020 – 280 17 00 EN

Opening 10de vestiging in 010!

24-10-2013

24 oktober 2013
IMC Weekendschool Rotterdam Zuid op 3 november van start.

Met veel trots kondigen wij de opening van de tiende vestiging van IMC Weekendschool, in Rotterdam Zuid, aan. Op zondag 3 november aanstaande zal Hugo de Jonge, wethouder onderwijs, jeugd en gezin, de vestiging samen met de leerlingen officieel openen. Vanuit de wijken Bloemhof, Afrikaanderwijk en Feijenoord zijn 40 enorm enthousiaste leerlingen geworven. Ze kunnen niet wachten om te beginnen. De eerste zondagen zullen onder leiding van o.a. journalisten in het teken staan van kennismaken met elkaar, de wijk en de stad Rotterdam.

De vestiging Rotterdam Zuid wordt warm verwelkomd in Rotterdam. Burgemeester, tevens ambassadeur van de weekendschool, Ahmed Aboutaleb: “Ik hoop dat heel veel Rotterdamse kinderen via IMC Weekendschool op eigen kracht de wereld kunnen gaan verkennen”.

De vestiging werkt samen met Stichting Rotterdam Vakmanstad (RVS), deze heeft geholpen bij de opstart en blijft de vestiging ondersteunen door de inzet van medewerkers en het delen van hun netwerk. IMC Weekendschool en RVS streven beiden naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jongeren in Rotterdam Zuid.

Rotterdams Vakcollege de Hef stelt op zondag haar lokalen ter beschikking. Net als de andere negen vestigingen ontvangt Rotterdam Zuid een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De vestiging wordt daarnaast gefinancierd door een netwerk van betrokken partners: Cardano, Adessium Foundation, Alphaplan, Erasmus Stichting, Club van oud-studenten in Rotterdam, Stichting Ondernemersbelangen en het VSBfonds.

 Voor het volledige persbericht klik hier