fbpx
020 – 280 17 00 EN

Orion is een kip

05-02-2014

Afgelopen zondag stond voor de eerstejaars de tweede les sterrenkunde op het programma. Met meesters Frans en Ralph bouwden de leerlingen hun eigen meetinstrument: een spectroscoop. Daarmee kun je zien dat wit licht uit de kleuren van de regenboog bestaat, heel bijzonder!
Met meesters Jacco en Geert leerden ze meer over sterrenbeelden. Kijk je wel eens naar de wolken en zie je dan een schaap in de ene wolk en een koe in de andere? Het blijkt dat je ook van alles kunt zien in de sterren en dat veel sterrenbeelden zo zijn ontstaan. Vroeger vonden ze de sterren van Orion bijvoorbeeld op een man met een zwaard en een rok lijken.  De eerstejaars vonden dat Orion van de zijkant eigenlijk veel meer op een kip leek! Ze bedachten daarna hun eigen sterrenbeelden, en wat voor sterrenbeelden: een draak, de geest van aladdin, een hart, een slang, een banaan…..

Het was een ontzettend leuke dag, waarop de leerlingen veel vragen hebben gesteld en hard hebben gewerkt. Bij het nabespreken met de klas bleek dat er eigenlijk maar één minpuntje was: meester Ralph was deze week niet op de motor gekomen.