fbpx
020 – 280 17 00 EN

Oud ambacht, moderne kunstwerken

29-11-2012

28 november 2012
Als je aan kunst denkt, denk je misschien aan schilderijen, of aan beelden. Maar heb je wel eens aan kunstwerken van glas gedacht? Vier oud-leerlingen uit Amsterdam,  Groningen en Den Haag hebben kunstwerken van glas gemaakt.

Ze leerden over verschillende technieken zoals graveren, gieten, en polijsten. Dit deden ze onder leiding van de bevlogen Jelena Popadic. Zij is een glaskunstenares die graag haar kennis en passie wil delen met alumni van de weekendschool: ‘Ik hou van kunst en ik hou van jongeren. Om deze twee samen te brengen is voor mij heel belangrijk. Dat inspireert me in mijn eigen leven en werk’

Tijdens de eerste dag hebben alumni hun eigen ontwerpen gemaakt. Ze dachten na over wat voor kunstwerk ze wilden maken. Het belangrijkste was dat het kunstwerk bij hen paste. Zo koos Maryama voor een regenboog: ‘Ik maak een regenboog om dat ik erg hou van de vrolijke kleuren. Ik word er wel blij van, van een regenboog’. De tweede dag waren de alumni welkom in het Glasmuseum en in de glasblazerij. Ze bezochten het museum waar ze kunstwerken zagen van Jelena, hun eigen lerares. Daarnaast  leerden ze graveren en maakten ze hun kunstwerk: ze zochten kleuren uit en gaven de glasblazers goede instructies. Een hele bijzondere kans om zoiets een keer te doen. Faris merkte op: ‘Glasblazen is echt een oud ambacht, maar toch kan je er hele moderne dingen van maken’.

Om vormen te kunnen maken met het glas moet het heel warm zijn. Nu zijn de kunstwerken dus aan afkoelen. Zodra ze klaar zijn vind je op deze site en op Facebook de foto’s van de kunstwerken.

Voor meer informatie kijk ook op een van onderstaande websites:
www.futureforlifne.nl
Kunstenares Jelena
Glasmuseum