fbpx
020 – 280 17 00 EN

Oud-leerling in gesprek met Dalai Lama

27-08-2018

Oud-leerling IMC Weekendschool in gesprek met Dalai Lama

Zijne Heiligheid de Dalai Lama zal op zaterdag 15 september 2018 als speciale gast aanwezig zijn en deelnemen aan de dialoog in De Nieuwe Kerk Amsterdam over Compassie en Technologie. Daar zal hij spreken met jongeren, technologievernieuwers en wetenschappers, onder wie Selma Boulmalf, alumna van IMC Weekendschool.

Technologie treft in versneld tempo alle aspecten van ons leven. Het raakt zelfs ons perspectief op de essentie van onze menselijkheid. Om techniek in te zetten voor positieve doeleinden zullen we met elkaar in gesprek moeten gaan over onze intenties, waarden, principes en doelen, zodat we meer zicht krijgen op wat een wenselijke inzet is van de krachtige middelen die ons nu al tot beschikking staan en tot beschikking zullen komen.

Deze ontwikkelingen vormen het uitgangspunt voor een dialoog over compassie en technologie, waarbij Zijne Heiligheid de Dalai Lama – de 83-jarige winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en de spirituele leider van de Tibetanen – zal spreken met jongeren, technologievernieuwers en wetenschappers. Selma Boulmalf, oud-leerling van de weekendschool en studente religieuze studies aan de UvA, neemt deelt aan het tweede deel van deze dialoog, waarom zal worden gesproken over ziekte, ouderdom en de dood, in relatie tot technologische vernieuwing.  Behalve Selma Boulmalf zullen nog 10 leerlingen van IMC Weekendschool  hierbij aanwezig zijn. Sommige van hen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Selma: “Ik vind het een enorme eer dat ik hier voor uitgenodigd ben en geselecteerd ben om deel te nemen in het panel. De dag en avond van te voren word ik heel goed voorbereid en leer ik de andere panelleden en organisatoren kennen. Ik heb er heel veel zin in!”

Het evenement, alleen voor genodigden, zal worden bijgewoond door leden van religieuze gemeenschappen, wetenschappers, politici, journalisten, innovators, (hogeschool)studenten en kunstenaars. De dialoog is de ceremoniële opening van de tentoonstelling ‘Het Leven van Boeddha, de weg naar nu’, te zien in de Nieuwe Kerk van 16 september 2018 tot en met 3 februari 2019.