fbpx
020 – 280 17 00 EN

Oud-leerlingen bezoeken Europees Parlement

02-07-2010

24 juni 2010
Op 11 juni bezochten ruim 50 oud-leerlingen van IMC Weekendschool het Europees Parlement in Brussel. Deze excursie werd georganiseerd door het Follow-uptraject in samenwerking met de alumniraad.
Oud-burgemeester Job Cohen heeft de reis financieel mogelijk gemaakt, door bij zijn vertrek een gift aan IMC Weekendschool te vragen in plaats van een cadeau voor hemzelf.

De timing had niet beter gekund. Het bezoek aan het Europees Parlement vond plaats twee dagen na de verkiezingen in Nederland en twee dagen voor de verkiezingen in België. De alumni waren erg onder de indruk van de locatie, de eisen die aan tolken worden gesteld (minimaal 5 talen vloeiend beheersen) en de moeilijkheden die moeten worden overwonnen bij het vergaderen in zo’n grote samenstelling.

Marietje Schaake van D66 nam ruimschoots de tijd om uit te leggen waarom ze heeft gekozen voor het vak van Europarlementariër en waar zij zich mee bezighoudt. Ook bij de oud-leerlingen kwam de meest gestelde weekendschool vraag voorbij en Marietje vond het geen enkel probleem om haar maandsalaris te noemen. De alumni vonden het snel omgerekende uurtarief – uitgaand van een 80-urige werkweek – niet bepaald indrukwekkend.

Het bezoek aan Brussel werd door de alumniraad aangegrepen om met de leden van de vestigingsraden te brainstormen over de invulling van de landelijke terugkomdag, die gaat plaatsvinden op 10 oktober. Tijdens deze dag krijgen oud-leerlingen de kans om andere oud-leerlingen te ontmoeten en kunnen ze deelnemen aan diverse workshops. De leden van de verschillende vestigingsraden (9 raden in totaal) hebben enthousiast hun medewerking toegezegd om van deze dag een groot succes te maken.