fbpx
020 – 280 17 00 EN

Oud-leerlingen IMC Weekendschool overhandigen schilderij aan bestuur AMC

21-07-2015

Met grote dank en waardering voor wat het AMC voor zieke kinderen en haar gastvrijheid voor onze leerlingen, bieden oud-leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost een bijzonder schilderij aan het bestuur van AMC aan.

Alumna Jacqueline Tevreden, oud-leerling van de tweede lichting uit Zuidoost, studeert Pedagogiek. Voor haar studie nam zij het initiatief om met 4 alumni van IMC Weekendschool Zuidoost het schilderij ‘Verbondenheid’ te maken. Zij wilden oud-leerlingen bewust maken van de kans die ze hebben gekregen om aan IMC Weekendschool deel te kunnen nemen en daarmee de mogelijkheid hun horizon te verbreden.

Op basis van een ontwerp van Samed Shaikh schilderden Alicia Bijlhout, Albertina Hogenberg en Mobashar Sarwar (leden van de Vestigingsraad van Amsterdam Zuidoost) cirkelvormige vormen die de individuele leerlingen van IMC Weekendschool verbeelden. De lijnen tussen deze cirkels verbeelden IMC Weekendschool die al deze leerlingen met elkaar verbindt. Onderliggend is een puzzelstructuur te zien: als losse puzzelstukken zijn de leerlingen binnengekomen en binnen de Weekendschool viel alles op zijn plaats: leerden zij samen te werken, vrienden te maken en elkaar en elkaars mening te respecteren.

Het Academisch Medisch Centrum in Zuidoost maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Niet alleen biedt het AMC onderdak en lesruimtes aan de leerlingen. Belangrijk ook is de realisatie dat terwijl onze leerlingen plezier hadden en veel leerden er op deze zondagen op hetzelfde moment in het AMC kinderen ziek waren of misschien zelfs vochten voor hun leven.

Met grote dank en waardering voor wat het AMC voor IMC Weekendschool en haar leerlingen doet en met onze gedachte bij alle kinderen die ziek zijn (en hopelijk beter worden en zijn geworden) boden zij op 9 juli dit schilderij aan aan Frida van den Maagdenberg (lid Raad van Bestuur AMC), Sabrina Kamstra (Hoofd Kunstzaken AMC) en Pien Beltman (secretaresse Raad van Bestuur AMC).

150721 IMC Weekendschool AmsterdamZ AMC Kunst