fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni vergroten ouderbetrokkenheid

21-01-2020

Ouders en derdejaarsleerlingen van de vestigingen Amsterdam Zuidoost, West en Noord kregen op 19 januari de kans om te zien wat we allemaal organiseren binnen IMC Alumni.

Bij de weekendschool doen we veel aan ouderbetrokkenheid. Op het moment dat de leerlingen hun diploma krijgen, laten we dat los. Eigenlijk vinden we dat heel jammer, want juist de ouders zijn belangrijk voor de doorstroom van de leerlingen van de weekendschool naar IMC Alumni, zeker gezien hun jonge leeftijd. Zo ontstond het idee om een event te organiseren om de activiteiten van dit netwerk onder de aandacht van de ouders te brengen.

Connecties
Zondag 19 januari was het zover: het eerste Alumni Study Event was een feit. In de ochtend werden er drie thema-talks gehouden: ‘stapelen’, banen van de toekomst en tips & tricks door alumni. Naast o.m. een ambassadeursopleiding, events en hulp bij stage en bijles hebben alumni binnen de weekendschool 10 ‘connecties’: werkgroepen waarbinnen zij zelf workshops organiseren voor andere alumni op het gebied van Finance, Recht, Ondernemen, Zorg, etc.

De ontwikkeling die zij vanuit de weekendschool hebben gemaakt, de opleidingen die zij volgen en hun visie op het vak deelden zij met 125 ouders, en met de derdejaars leerlingen die in April hun weekendschool diploma halen en daarna automatisch toetreden tot het netwerk van IMC Alumni.

Banen van de Toekomst
Daarnaast werden ‘minicolleges’ verzorgd over banen van de toekomst door Lucas Hendricks van partner Alab, en over Stapelen door oud-leerling Mohammed El Boualaate, die zelf vanuit het vmbo is gaan stapelen en nu binnenkort zijn dokterseed af gaat leggen en arts is geworden. Een inspirerende dag waarbij de reikwijdte van de weekendschool en motivatie en doorzettingsvermogen van onze oud-leerlingen prachtig werden uitgelicht!
hier de samenvatting van de bijeenkomst