Impact en jaarverslagen

Impact

Wat zijn de effecten van het weekendschool onderwijs?

Uit eerder onderzoek naar het zelfvertrouwen, toekomstperpectief en sociale verbondenheid bij weekendschool kinderen is gebleken dat zij meer kennis hebben over beroepen en beter kunnen zeggen waarom ze iets willen worden. Ook bleken de kinderen beter in staat om kwaliteiten van zichzelf te benoemen. In 2016 vond een onderzoek plaats onder alumni, de resultaten hiervan zijn te lezen in deze management summary (ook in het Engels).

Op dit moment loopt er een grootschalig onderzoek naar de effecten van weekendschool onderwijs bij IMC Basis, dat wordt uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam, als onderdeel van de Nationale Wetenschapsagenda.

Erkenning en prijzen

We zijn trots op vele onderscheidingen voor IMC Weekendschool en oprichter Heleen Terwijn:

• 2014: Ververs Award voor Onderwijs Innovatie in de Praktijk
  • 2013: Hélène de Montigny-prijs
  • 2011: Ziggo prijs voor de Open Samenleving
  • 2010: Finalist WISE Awards, World Innovation Summit for Education
  • 2009: Winner at The Marketplace of Ideas, United Nations, Alliance of Civilizations
  • 2006: Distinction, German Marshall Fund of the United States for Combating Social Exclusion
  • 2003: Edgar Donckersprijs voor Nederlandse Cultuur Integratie

cirkel-jaarverslagJaarverslagen

In onze jaarverslagen leest u het verslag van een schooljaar: wat is er allemaal gebeurd en hoe staan we ervoor?

Jaarverslag en jaarrekening 2016-2017

Oudere jaarverslagen