fbpx
020 – 280 17 00 EN

Partners en alumni samen in Neyenrode

10-09-2014

8 september 2014
De IMC Weekendschool landelijke alumni- & partnerdag, Horizon, was een geweldig succes. Ruim 300 deelnemers lieten zien dat dit een netwerk is dat werkt. Voor veel oud-leerlingen leverde de dag waardevolle contacten op.

Verder kijken dan je neus lang is, oftewel je horizon verbreden. IMC Weekendschool zet groots in met een evenement dat precies dat beoogt. Met Horizon heeft de weekendschool een evenement neergezet waar partners van de stichting en oud-leerlingen elkaar ontmoeten, leren kennen en samen aan de slag gaan.

Niemand minder dan Klokhuispresentator Maurice Lede praat het hele programma aan elkaar: “Je hebt twee dingen nodig om een droom uit te laten komen: wilskracht en mensen die je een kans geven.” In een rap tempo komen diverse gastsprekers naar voren. Stuk voor stuk weten ze de juiste snaar te raken. Heleen van Hall, Dean of Campus van Nyenrode maakt een treffende vergelijking: “Sommige mensen kijken misschien raar op als ze de weekendschoolleerlingen hier rond zien lopen. Ik vind het niet zo vreemd. Ook wij zijn opgericht met het bedrijfsleven, ook wij motiveren en stimuleren mensen om een bijdrage te leveren. Bij ons zijn ze alleen net een beetje ouder.” Ze kijkt de leerlingen aan: “Het zou mooi zijn als een aantal van jullie straks ook hier door de poorten loopt als student.”

Gigantisch netwerk
Oud-leerling Nachenthaly Francisco uit Tilburg spreekt haar zorg uit in een rondetafelgesprek met onder andere Prem Radhakishun en Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester. “Ik studeer nu aan de universiteit, maar ben nu al heel erg bang dat ik geen werk ga vinden.” Bouwmeester reageert: “Je moet heel brutaal zijn, brutale mensen hebben de halve wereld. Iedereen wil je heel graag helpen, als je een beetje weet welke kant je op moet. Dus bel en ga op bezoek bij mensen die iets voor je kunnen betekenen en zorg dat je op plekken komt waar je meer kan leren. Wat de weekendschool heeft: een gigantisch netwerk. Gebruik dat, iedereen die je contact zal je helpen. Mijn allerbelangrijkste advies is: zet dat in!” Prem zou Prem niet zijn als hij de bal niet even eigenzinnig terugkaatst: “Je bent een kleine zeurpiet. Je kan denken als je van de universiteit komt, dat is ontzettend belangrijk. Heleen Terwijn, oprichtster van de weekendschool had ook niets, behalve een idee: ‘Ik ga op zondag een schooltje beginnen.’ Denk aan Steve Jobs, die werd van de universiteit getrapt en begon later Apple.”

Voice of Holland
De treffende woorden van The Voice Of Holland-ster Mitchell Brunings, zeggen eigenlijk precies waar het op staat: “Laat niemand je ooit zeggen dat je je passie niet moet naleven. Er zit altijd wel iemand in een rode stoel. Als je echt je best doet en er echt voor gaat, draait er altijd iemand voor je om.”