fbpx
020 – 280 17 00 EN

Partners IMC Weekendschool Utrecht krijgen weekendschoolles!

12-12-2012

Op maandag 10 december 2012 was aan het einde van de middag de jaarlijkse
partnerbijeenkomst van IMC Weekendschool Utrecht.

Alle partners van IMC Weekendschool Utrecht waren uitgenodigd. Deze bedrijven, fondsen, instellingen en organisaties verzorgen weekendschoollessen, openen hun deuren voor onze leerlingen en/of ondersteunen ons financieel. Zo zorgen zij er gezamenlijk voor dat IMC Weekendschool Utrecht kan (blijven) bestaan.

De partners kwamen bij elkaar in het kantoor van onze sponsor Oracle. Onze eerstejaars leerlingen gaan bij het vak Nieuwe Media op excursie naar dit kantoor en zijn dan erg onder de indruk van het mooie pand. Tijdens de partnerbijeenkomst bleek dat dit ook voor onze partners gold: zo zagen wij meerdere partners gefascineerd naar het uitzicht op de A2 kijken.

Operationeel directeur Marion Weijman heette de partners welkom en vertelde over de financiële situatie van IMC Weekendschool. Team Utrecht gaf een update over de vestiging. Vervolgens bekeken de partners de gloednieuwe korte documentaire over oud-leerlingen van de weekendschool. Deze is erg indrukwekkend, oud-leerlingen vertellen mooie verhalen!

Daarna namen trouwe gastdocenten Hester Moens en Caspaar Bijleveld het over. Het was namelijk tijd voor iets bijzonders: de partners kregen een echte weekendschoolles! Zo konden zij ervaren hoe het voor onze leerlingen is om op de weekendschool te zitten. Eerst vertelde Hester over de lessen Diergeneeskunde die medewerkers en studenten van de faculteit elk jaar aan onze tweedejaars leerlingen geven. Caspaar begeleidde de het daarop volgende onderdeel met een proef en microscopen.

Met de proef kon worden aangetoond waarom koe Baukje last had van buikpijn. Daarvoor moesten vloeistoffen heel precies worden gemengd en afgemeten en de uitkomsten netjes worden opgeschreven. Net als bij de lessen diergeneeskunde op de weekendschool moest iedereen daarvoor natuurlijk een echte labjas aan. De partners deden heel goed mee en het was een erg leuke les!

We zijn erg trots op iedereen die erbij was en onze dank gaat uit naar Kim Breed van Oracle, Caspaar Bijleveld en Hester Moens van Diergeneeskunde, de partners en allen die IMC Weekendschool (Utrecht) een warm hart toedragen.