fbpx
020 – 280 17 00 EN

Partners in beeld

12-07-2021

Ons werk is onmogelijk zonder de steun van de civil society. Talloze partners dragen op verschillende manieren bij, waardoor duizenden leerlingen al 23 jaar zijn en worden geïnspireerd en gemotiveerd. Hieronder enkele partners in beeld:

 

 

 

 

 

 


Ahold Delhaize

De ontwikkeling van jonge mensen is heel belangrijk; zij zijn de toekomst en daar moeten we in investeren. Ahold Delhaize ondersteunt Stichting IMC Weekendschool om jonge mensen nét dat extra zetje in de rug te geven met aanvullend inspirerend onderwijs. Onder andere op het gebied van algemene kennis, persoonlijke ontwikkeling, cultuur en sport. Deze zomer zet Ahold Delhaize, naast de jaarlijkse ondersteuning, een extra tandje bij om de leerachterstanden door COVID-19 op een positieve manier aan te pakken. Het bedrijf is hoofdsponsor van de Summer Schools en IMC On Tour. Frans Muller (CEO Ahold Delhaize): “Ik ben er trots op dat we nu ook in de zomervakantie extra hulp bieden aan deze generatie van de toekomst. De leerachterstanden zijn natuurlijk niet in een keer opgelost, maar we hopen dat deze zomerscholen zorgen voor nieuwe energie en enthousiasme.”

 

 NPM Capital

NPM heeft als investeringsmaatschappij een klas in het eerste jaar van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost geadopteerd en zij gaan drie jaar met deze leerlingen optrekken. Inhoudelijk zijn zij betrokken bij het vak ondernemen in het derde jaar van onze locatie in Amsterdam Zuidoost. Aan de orde komen bijvoorbeeld: financiën, de prijsbepaling van een product, het opstellen van een begroting en het financieel gezond houden van een onderneming. De leerlingen zullen aan NPM Capital hun bedrijfsplannen pitchen om investeerders te interesseren voor hun onderneming. Na deze pitchronde zullen de leerlingen hun producten produceren en verkopen op een ondernemersmarkt. Naast de inhoudelijke betrokkenheid van NPM Capital bij het vak Ondernemen, zullen zij ook betrokken zijn als begeleiders op de zondag tijdens verschillende vakken waar hun expertise ligt, of juist bij vakken waar ze zelf ook iets nieuws gaan leren.

 

Enkele Zuid-Nederlandse partners uitgelicht:

 

Numidia BV steunt onze locatie in Roermond.

 

 

 

 

Theaterhotel De Oranjerie (Van der Valk) in Roermond heeft al veel voor ons programma IMC Basis betekend, zowel bij het vak Horeca als bij het pro-bono ter beschikking stellen van ruimtes

 

 

 

Wonen Limburg verzorgde voor ons IMC Basisprogramma in Roermond gastlessen Architectuur en stelt ruimte ter beschikking voor onze teams en sponsort ons programma IMC Basis is Heerlen.

 

 

Philharmonie Zuidnederland, ontwikkelt voor komend schooljaar voor de leerlingen van Stichting IMC Weekendschool in het zuiden een bijzonder muzikaal programma.

 

 

Interesse ons te steunen? Klik hier.