fbpx
020 – 280 17 00 EN

Persconferentie Rieu bij IMC Basis en Dagblad De Limburger

02-10-2018

Afgelopen vrijdag hielden diverse leerlingen van IMC Basis als ‘aspirant-journalisten’ een persconferentie op Dagblad De Limburger. 63 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Vincent van Gogh in Roermond hebben bij IMC Basis de afgelopen 3 weken met journalisten van Dagblad De Limburger, VIARoermond en L1 het vakgebied Journalistiek onderzocht.

‘Jean-Philippe Rieu zal er met enkele alumni van IMC Basis Roermond een optreden verzorgen tijdens de aankomende jubileumviering van IMC Weekendschool in de Amsterdamse Westerkerk’. Dit nieuws kondigde hij afgelopen vrijdag 28 september om 11.30 uur aan in een persconferentie op Dagblad De Limburger aan ‘aspirant-journalisten’ van IMC Basis die hem onder begeleiding van hun gastdocenten van Dagblad De Limburger konden ondervragen.

63 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Vincent van Gogh in Roermond hebben namelijk de afgelopen 3 weken met verschillende journalisten van Dagblad De Limburger, VIARoermond en L1 het vakgebied Journalistiek onderzocht. Het vak is een onderdeel van IMC Basis waarin leerlingen en enthousiaste vakexperts elkaar ontmoeten in de klas en samen aan de slag gaan met het ‘echte werk’ op excursie gaan naar uiteenlopende werkplekken.

Op zaterdag 29 september heeft Rieu in Roermond met 6 alumni van IMC Basis en IMC Weekendschool gewerkt aan de presentatie voor het jubileum. In een workshop van 3 uur is hij met de leerlingen op zoek gegaan naar hun talent, met muziek, taal of voordracht. Het radioprogramma L1 Cultuurcafé was aanwezig bij de workshop, en een voorproefje van het aankomende optreden is de beluisteren op 9’45’’ en 30’34’’ en 47’.

[Foto’s van Marc van Ingen]

“Waar je wieg ook stond of waar je huis ook staat: ieder kind heeft iets unieks, heeft iets speciaals en heeft een talent” – Jean-Philippe Rieu,