fbpx
020 – 280 17 00 EN

Pittige pleidooien en verschillende vonnissen

29-01-2014

Na weken van oefenen en dagen van spanning was het op zondag 26 januari dan eindelijk zo ver: de tweedejaars leeringen mochten naar de Rechtbank om daar hun eigen zaak na te spelen.
Voordat de zaak echt begon, werd er nog druk overlegd door de advocaten, rechters en officieren.  Nog één keer oefenen en dan….de Rechtzaak!

Wat was het een succes! De advocaten hebben hun clienten fantastisch verdedigd. De officieren stelden hele goede vragen. En de rechters? Die hebben alles aangehoord en toen een beslissing genomen. Voor de verdachten bleek het een voordeel te zijn als je in de klas van Juf Amina werd berecht. Daar kreeg de hoofdverdachte 1 week gevangenisstraf, en in de klas van Juf Janneke twee jaar!
Gelukkig voor onze verdachten, bijna allemaal oud-leerlingen van de weekendschool, mochten ze daarna gewoon tegelijk met de leerlingen naar huis.

Leerlingen van jaar 2, jullie hebben het super gedaan! We hopen dat jullie supertrots op jezelf zijn.
Verdachten, ook jullie waren fantastisch. Heel erg bedankt!

Rechtbank Utrecht, geweldig dat we onze rechtszaak ook dit jaar weer in de echte rechtzalen van de rechtbank mochten naspelen. Ontzettend bijzonder en indrukwekkend… bedankt!
En niet te vergeten – alle officieren, advocaten en rechters die hebben meegedaan als gastdocent: ontzettend bedankt voor jullie inzet!